ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Τελευταία αλλαγή της σελίδας αυτής στις : 15/02/2017 03:37:57 μμ
Αφού εισέλθετε στην εφαρμογή έχοντας δώσει το [Όνομα Χρήστη] και τον [Κωδικό Πρόσβασης], επιλέγετε <Καταχώρηση Νέας Δήλωσης Μαθημάτων>. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα εμφανιστούν. 

Στην φόρμα που θα εμφανιστεί 

τσεκάρετε στην στήλη <Δηλ> τα μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Αν κάποιο μάθημα επιθυμείτε να το δηλώσετε "τελικό" τσεκάρετε στην στήλη <Τελ>.

Από την περίοδο 2009/10 προστέθηκε η υποχρέωση επιλογής συγγράμματος (για όσα μαθήματα είναι αυτό απαραίτητο). Εφόσον τσεκάρετε την στήλη <Δηλ> και το μάθημα απαιτεί επιλογή συγγράμματος (χρώμα θαλασσί στην στήλη <Σύγγραμμα>) , θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί <Σύγγραμμα> -πάνω δεξιά- (ή να πατήσετε το πλήκτρο <Β>) ώστε να εμφανιστεί το παράθυρο για να επιλέξετε από την λίστα συγγραμμάτων.
Συνεπώς δεν θα μπορέσετε να καταχωρήσετε/οριστικοποιήσετε την δήλωση ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΡΟΖ/ΦΟΥΞΙΑ ΧΡΩΜΑ
.Δεν θα είναι δυνατή η Οριστικοποίηση της Δήλωσης ή η καταχώριση των αλλαγών εφόσον δεν επιλέξετε σύγγραμμα.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλήξει στις ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ επιλογές σας, θα πρέπει να επιλέξετε <Οριστικοποίηση της Δήλωσης>. Αν οριστικοποιήσετε την δήλωσή σας, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, γι'αυτό ΜΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΤΕ την δήλωση σας, αν περιμένετε αποτελέσματα εξετάσεων τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη. 

Αφού οριστικοποιήσετε τη δήλωση, θα πρέπει να την εκτυπώσετε, να την υπογράψετε και να την υποβάλετε στη γραμματεία του τμήματος. (Εξαιρούνται τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής, όπου αρκεί να έχει οριστικοποιηθεί η δήλωσή τους.. Δεν χρειάζεται εκτύπωση και παράδοση στην γραμματεία).

Αν δεν επιθυμείτε να οριστικοποιήσετε την δήλωση, μπορείτε να επιλέξετε <Καταχώρηση Αλλαγών> για να αποθηκευθούν οι επιλογές σας. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να επανέλθετε στην φόρμα αργότερα και να συνεχίσετε με τις επιλογές σας.

Έλεγχοι που γίνονται κατά την καταχώρηση

Οι δύο πρώτοι έλεγχοι γίνονται πριν ακόμα καταχωρήσετε την δήλωση, έτσι ώστε στα "επιτρεπόμενα μαθήματα" να φαίνονται μόνο όσα μπορείτε να δηλώσετε (με βάση τους δύο αυτούς ελέγχους).

Οι έλεγχοι 3 και 4 γίνονται όταν επιλέξετε <Οριστικοποίηση της δήλωσης>.